Humanitarna izložba

Povodom prirodnih nepogoda koje su zadesile naše građane širom zemlje,  Pero Art Centar je organizovao humanitarnu izložbu sa ciljem da prikupi finansijsku pomoć, koja je od strane Pero Art Centra uplaćena direktno na jedinstveni račun vlade Srbije za pomoć ugroženima od poplave.

Usled nesreće koja je zadesila našu zemlju kroz poplave, nanevši neprocenjivu štetu životima ljudi, Pero Art Centar se potrudio da kroz više umetničkih akcija prikupi sredstva za pomoć ugroženima.
Kompletan iznos od prikupljenih 170.860 din je uplaćen na jedinstveni račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.

Finansijska pomoć se prikupljala i na manifestaciji Katapult u saradnji sa Delta Cityjem i organizacijom Srbija u pokretu, gde je sakupljena pomoć u visini od 87.100 din!
Modna manifestacija Katapult, 38. po redu, humanitarnog karaktera, održana je od 27 – 29. maja od 10 do 22 časova na centralnom atrijumu Delta City-a.

Izlagači Katapulta su posebni po tome što je svaki komad unikat, dizajn je originalan, a kvalitet je prioritet. Kroz Katapult do sada je promovisano više od 1000 mladih dizajnera, a manifestacija se pozicionirala kao najveći regionalni festival modnog asesoara, nakita i garderobe.
Jednako uspešna akcija bila je humanitarna dečija izložba polaznika škole Pero Art Centra, na čijem je otvaranju prikupljeno 83.760 din!

Humanitarna izložba polaznika škole za kreativni rad i edukaciju Pero Art Centra, uspešno je otvorena u subotu, 24. maja, u 18h, u prostorijama Pero Art Centra na Dedinju.
Preko četrdeset učenika sa kurseva za decu i mlade, uzrasta od 4 do 18 godina, iz škole Pero Art Centra, predstavili su svoje radove na zajedničkoj izložbi, sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć ugroženima od poplava. Odabrani radovi sa kurseva Slikanja za mlade i Kreativne radionice za decu, nastali su ulaganjem velikog truda, ljubavi i želje za stvaranjem.
Hvala svima koji su svojim učestvovanjem pokazali humanost i solidarnost i na taj način dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji.

Comments are closed.