CRTANJE I SLIKANJE

šarene uspomene

Kvalitet i razvijanje
sopstvenog likovnog izraza

Stručno vođstvo iskusnih profesora

Naša škola slikanja je prilagođena apsolutnim početnicima kao i onima koji imaju određeno iskustvo u oblasti likovnih umetnosti.

U naš atelje dolaze ljudi koji nikada ranije nisu slikali, isto tako, polaznici koji se profesionalno bave slikarstvom i žele da dopune svoje znanje i iskustvo.

Kako polaznici napreduju, tako i prelaze na slikanje uljanim bojama. Rad se odvija u malim grupama a pristup predavača je koncipiran da se sa polaznicima radi individualno, što znači da se možete opustiti i uživati uz ostale koji su to možda malo duže od Vas, bez bojazni da ste nešto propustili. Ono čemu težimo u svakom pojedinačnom slučaju je kvalitet i razvijanje sopstvenog likovnog izraza.

Svaki polaznik ima na raspolaganju veliki izbor akrilnih ili uljanih boja kao i pigmenata, zavisno od tehnike i tehnologije rada.

Polaznici imaju mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija, kataloga, kao i stručno vođstvo iskusnih profesora, svi su završili master studije na fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu.

Kurs crtanja i slikanja

PROGRAM

Kurs slikanja u Pero Art Centru podrazumeva slikanje akrilnim bojama na prepariranom kartonu, po predlošku ili mrtvoj prirodi, a odabir motiva se vrši u dogovoru sa profesorom. Tokom časova profesori upoznaju polaznike sa osnovnim sredstvima likovnog izražavanja i vrše korekturu tokom slikanja.

Slikanje je umetničko izražavanje ideja i koncepcija, uz pomoć likovnih elemenata, odnosno dizajna kompozicije, koji se realizuje preko preliminarnih studija, a u modernom i savremenom slikarstvu, često direktnim pristupom, gdje se slikar vodi intuicijom i svojim sposobnostima za rešavanja problema kompozicije s ciljem postizanja estetskog doživljaja zamišljene ideje.

Za umetnika se može reći da izražava svoja osjećanja o životu, koja izrastaju iz njegovih iskustava kroz susrete sa ljudima, mestima, događajima, objektima i idejama. Ova iskustva isprepletena sa asocijacijama i osećanjima, umetnik pretapa i prerađuje u sebi, poznavanjem likovnih vrednosti.

Cene

2.900 za 1 termin slikanja od tri sata
8.600 za 4 termina slikanja od po tri sata
14.200 za 8 termina slikanja od po tri sata
*popusti za studente.

*promo cene važe mesec dana(u slučaju prijava preko neke promocije).

Plaćanje je unapred, na prvom času, a moguće je platiti iz dva dela.

Slikarski materijal koji je uračunat u cenu: olovke, četkice za slikanje, preparirani karton, profesionalne slikarske boje, akrline(Lefranc Bourgeois), uljane, pigmenti.
*Ukoliko želite da slikate na platnu, sami ga donosite.

Termini

Ponedeljak: 18-21h
Utorak: 18-21h
Sreda: 10-13 i 18-21h
Četvrtak: 18-21h
Subota: 15-18h
Nedelja: 17-19h
*Termini važe mesec dana i moguće ih je kombinovati.

Prijave

Telefon: 063333408 (radnim danima od 10-16h)
Email: magdalena@galerijapero.com
Direktor: Magdalena Paradinović

MA Jovana Žarić

Predmetni profesor

MA Jelena Lukić

Predmetni profesor

MA Gorjana Mićić

Predmetni profesor

Kursevi i umetničke radionice

Visok nivo edukacije za polaznike bez ikakvog iskustva i predznanja.
Kursevi su zabavni, dinamični i na osmišljen način otvaraju nove mogućnosti opuštanja i kreativnog izražavanja.

Ikonopis

Posebna slikarska tehnika koju neguje hrišćanska crkva.
Predavanje, individualni pristup, upoznavanje sa teološkim značajem ikone, diskusije i praktičan rad.

Slikanje i crtanje

Škola slikanja je prilagođena apsolutnim početnicima kao i onima koji imaju određeno iskustvo u oblasti likovnih umetnosti.

Slikanje za mlade

Upoznavanje dece sa tehnikama slikanja kao i razvijanje njihovog osećaja za estetiku, kroz individualni rad i razvijanje sopstvenog stila.

Slikanje na svili

Priprema za slikanje na svili, korišćenje različitih tehnika i tehnoloških pomagala, kombinovanje sa drugim materijalima, kao i istorijat ove veštine.

Kaligrafija

Opšta edukacija o pojmu kaligrafije, njenom poreklu, istoriji i značaju kroz bogate vizuelne i ilustrativne primere i praktičan rad.
kurs portretna umetnost

Portretna umetnost

Kurs je namenjen svima koji imaju želju da uče i stvaraju, onima koji umeju da istraju, onima koji se usuđuju da prekorače granice da bi došli do lične spoznaje.

Teorija umetnosti

Prilika da razumemo umetnost kao jedan od najlepših vidova ljudskog stvaralaštva na nov način, duboko je povežemo sa sobom i oplemenimo svet u kome živimo.

Kubizam

Jedan od načina koji nas uvodi u savremeno umetničko delo, interesantno, zanimljivo, drugačije, od prepoznatljivog do izlomljenog do neprepoznatljvog.

Call Now Button