O NAMA

pero art centar

Šta nudi Pero Art?

Znanje, iskustvo, druženje, prijatan prostor, izložbe, pripremu za fakultete, dobru atmosferu i uživanje!

Šta nudi Pero Art?

Znanje, iskustvo, druženje, prijatan prostor, izložbe, pripremu za fakultete, dobru atmosferu i uživanje!

Tokom višegodišnjeg rada cilj nam je da promovišemo prave vrednosti u oblasti vizuelne umetnosti, savremenu profesionalnu edukaciju, širenje kulture kroz različite likovne programe, kao što su kreativne radionice, hobi sekcije, predavanja, likovne kolonije, izložbe i festivali.

Kreativne radionice za decu, formirane su tako da mlade upoznaju, ne samo sa tehnikama crtanja i slikanja, nego da im daju mogućnosti izražavanja kroz različite medije kao što su: skulptura, keramika, kolaž itd.

Kursevi za odrasle nude početni i viši nivo edukacije za polaznike bez ikakvog iskustva i predznanja. Radionice su zabavne , dinamične i na osmišljen način otvaraju nove mogućnosti opuštanja i kreativnog izražavanja.

Pripreme za umetničke fakultete su radionice koncipirane na programu potrebnom za upis na sve fakultete na kojima se polaže crtanje i slikanje.

Atelje se nalazi u prijatnom okruženju sa prostranim dvorištem, velikim prostorijama koje zauzimaju preko 100 kvadratnih metara opremljenih najsavremenijim sredstvima neophodnim za rad naših polaznika.

Zašto odabrati nas?

Želimo da razvijamo vaš talenat

Stalna unutrašnja motivacija,
jaka želja za postizanjem zajedničkog uspeha,
učenje i unapređivanje vašeg talenta čini naš osnovni cilj.

Znamo kako da Vam prenesemo znanje i iskustvo kao ključ uspeha

Visoko kvalifikovani profesori, magistri i doktori slikarstva,
uz kvalitetno osmišljene programe garantuju savremenu
i efikasnu edukaciju.

Tvrdimo da kreativnost ne prihvata granice

Kreativnost ne poznaje vremenska ograničenja
i nikada nije kasno biti kreativan!
Ograničenja postoje samo u našim umovima.
Ako koristite maštu, otvarate svet beskonačnih mogućnosti.

Profesori

Ono što izdvaja koncept rada Pero Art centra pored visoko kvalifikovanih profesora, magistara i doktora, jesu kvalitetno osmišljeni programi koji garantuju savremenu i efikasnu edukaciju.

MA Minja Čvorić

Kursevi: IKONOPIS

Godina rođenja: 1993.
Mesto rođenja: Beograd
Obrazovanje: dipl.slikar, master

BIOGRAFIJA:

Rođena u Beogradu, 1993. godine. Završila srednju Školu za dizajn u Beoradu 2012. godine odsek grafički dizajn a 2019. godine završila master studije na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju, odsek ikonopis, u klasi prof. Todora Mitrovića, OD 2014. do 2019. godine sarađivala u radionici za mozaik kod profesora Zorana Mihajlovića. Član ULUS a i ULUPUDSa od 2020.godine. U statusu samostalnog umetnika od 2020. Godine.

MA Jelena Lukić

Kursevi: Slikanje na svili, Slikanje

Godina rođenja: 1987.
Mesto rođenja: Šabac
Obrazovanje: dipl.slikar primenjenog slikarstva

BIOGRAFIJA:

Jelena Lukić je rodjena 1987. godine u Šapcu. Završila je Školu primenjenih umetnosti 2006. godine u Šapcu i iste godine upisala Fakultet primenjenih umetnosti pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Diplomirala je i završila master studije 2011. godine na odseku primenjeno slikarstvo. Ima status samostalnog umetnika.

MA Gorjana Mićić

Kursevi: Slikanje za mlade, Slikanje

Godina rođenja: 1986.
Mesto rođenja: Olovo, BIH
Obrazovanje: diplomirani slikar, master

BIOGRAFIJA:

Diplomirala je i završila master studije na fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. godine, na odseku zidno slikarstvo u klasi Siniše Žikića. Učestvovala je na više grupnih izložbi i likovnih kolonija. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) od 2013. Godine. Status samostalnog umetnika ima od 2017. godine.

MA Jovana Žarić

Kursevi: Slikanje za mlade, Slikanje

Godina rođenja:1987
Mesto rođenja: Beograd, RS
Obrazovanje: konzervator restaurator, master

BIOGRAFIJA:

Jovana Žarić je rođena 1987. godine u Beogradu. 2008. godine je upisala Fakultet primenjenih umetnosti na smeru konzervacija i restauracija. 2013. godine na istom fakultetu završava master akademske studije, smer konzervacija i restaurcija slika i umetničkih dela na papiru, u klasi profesora Svetislava Nikolića. Bavi se restauracijom štafelajnih i zidnih slika, dela na papiru, predmeta od drveta i keramike.

MA Suzana Lir

Kursevi: Kaligrafija

Godina rođenja: 1984
Mesto rođenja: Beograd
Obrazovanje: MA slikarstva

BIOGRAFIJA:

Slikar, konzervator i predavač sa preko pet godina iskustva u radu u državnim institucijama. Konzervatorsku praksu stekla je kroz više obimnih projekata od kojih četiri spadaju u kulturno nasleđe, uključujući manastir Gračanicu koji je na UNESCO listi. Učestvovala na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i nagrađena sam za slikarstvo Krajiškog umetničkog salona 2017. godine.
SLIKAR – KALIGRAF – 2015. do 2018.
AKADEMIJA SPC ZA UMETNOST I KONZERVACIJU, BEOGRAD.

Jelena Matejić Taras

Kursevi: VITRAŽ

Godina rođenja:1975.
Mesto rođenja: Beograd
Obrazovanje: grafički dizajner

BIOGRAFIJA:

Rođena 1975. godine u Beogradu. Završila srednju Dizajnersku školu za dizajn u Beogradu. Na Fakultetu primenjene umetnosti je radila na obuci studenata, na predmetu vitraž na zidnom slikarstvu, šef katedre Miroslav Lazović.

Već 20 godina se profesionalno bavi tradicionalnom izradom vitraža i umetničkih predmeta od stakla.Kao vitražista,učestvovala u realizaciji mnogih projekata za uređenje stambenih i poslovnih enterijera

MA Dušica Pejić

Kurs: KUBIZAM

Godina rođenja: 1976.
Mesto rođenja: Beograd
Obrazovanje: MA slikarstva

BIOGRAFIJA:

Dušica Pejić je završila master i osnovne studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Završila je specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu.Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn. Završila je školu za industrijsko oblikovanje, na smeru grafički dizajn, u Beogradu.Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Uvršćena je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu u Srbiji posle 2000. godine, u projektu Vasilija B. Sujića.
Sarađuje na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza.

Dr Milan Radovanović

Kursevi: Teorija umetnosti

Godina rođenja: 1965.
Mesto rođenja: Beograd
Obrazovanje: doktor teorije umetnosti i medija

BIOGRAFIJA:

Doktorsku disertaciju iz semioloških teorija čitanja vizuelnog umetničkog teksta odbranio je na naučnim interdisciplinarnim studijama Teorije umetnosti i medija Univerziteta umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora dr Miodraga Šuvakovića. Naučne radove objavljuje u stručnim publikacijama i učestvuje na naučnim skupovima i simpozijumima. Delokrug naučnog istraživanja obuhvata semiotičke teorije vizuelne kulture, pitanja definisanja pojma umetnosti, teoriju fotografije, filozofiju medija, nove medije, teoriju teksta, feminističku teoriju vizuelnih umetnosti, estetiku. Angažovan je kao stručni recenzent Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti, časopisa AM Journal of Art and Media Studies, Godišnjaka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Zbornika radova Akademije umetnosti, i dr.

Call Now Button